NIET-DESTRUCTIEF ONDERZOEK

Niet-destructieve onderzoekstechnieken zijn uiterst doeltreffende methodes wanneer het op de evaluatie van apparatuur aankomt. Elke industriële installatie of fabriek wil niet-geplande shutdowns voorkomen. Periodieke inspecties met niet-destructief onderzoek zijn een belangrijk hulpmiddel geworden in het plannen van onderhoud voor alle industriële operaties. 

Afbeelding1.jpg

Afbeelding2.jpg

Ecosystems Europe heeft een team van gekwalificeerde inspecteurs voor al uw non-destructief onderzoek:

EDDY CURRENT of WERVELSTROOMONDERZOEK – dit is dé methode voor het detecteren van defecten in bv. warmtewisselaarpijpen die gemaakt zijn van niet-magnetiseerbare metalen zoals rvs en de meeste legeringen. Met EDDY CURRENT ARRAY, waarbij veel eddy current sensoren op een taster zijn geplaatst, kunnen defecten vlak bij de pijpplaat gedetecteerd worden.

REMOTE FIELD TESTING (RFT) – Met RFT kunnen defecten in pijpen gemaakt van koolstofstaal en ferromagnetische metalen gevonden worden.

TANGENTIAL EDDY CURRENT ARRAY (TECA) – Deze methode is ideaal voor het detecteren en dimensioneren van oppervlaktescheuren in ferromagnetische metalen.   

AIRBORNE of LUCHTGEDRAGEN ULTRASONE INSPECTIE – Ten opzichte van het meer traditionele afpersen kan met airborne ultrasone inspectie veel sneller lekkage gedetecteerd worden. Geschikt voor hele snelle detectie van lekkages in pijpen en pijpplaten van warmtewisselaars.

CONTINUE ULTRASONE INSPECTIE – De continue inspectie met ultrasone techniek vergroot de kans op het detecteren van corrosie, doordat de diktemetingen continu worden geregistreerd terwijl de scanner over het te inspecteren oppervlak beweegt.